tw          fb           yt

HomeGastenboek

Gastenboek

Verslag 16 / 08/ 2012 : Bezoek aan het landgoed Eikendal te St. Laureins

Zomerse zon , een stralende dag om een bezoek te brengen aan landgoed Eikendal .

41 leden van Ziekenzorg C.M. afdeling Kaprijke – Lembeke vertrekken naar St. Laureins .

Mevr. Slock , onze gastvrouw van de dag , wacht ons op aan de schaduwrijke parking van het domein Van hieruit gaat het richting “bos” .

Hier krijgen we een woordje uitleg over het ontstaan van het domein : via de familiestamboom heeft de huidige eigenaar van het landgoed , de heer Van Landschoot Renaat , ontdekt dat er eind van de 16e eeuw op deze plaats reeds een zekere Johannes Van Landschoot woonde .

Deze man was een fervent liefhebber van inlandse eiken . Generaties na elkaar werd deze passie doorgegeven . In de late middeleeuwen waren eikenhout en beukenhout de voornaamste houtsoorten voor huizenbouw , verwarming … Daardoor ontstond de ontbossing van de eikenbossen .

In de jaren ’90 kocht de heer Van Landschoot in verschillende fases 3ha. Grond .Eén hectare werd in tuin aangelegd en 2 hectaren werd bebost . Momenteel vinden we daar o. a. de zomereik , de wintereik , de moeraseik en de amerikaanse eik . Er werd ook gekozen voor een 500- tal inheemse boomsoorten o.a. de acacia , de esdoorn , de linde …

De tuin heeft verschillende indelingen : naast een strakke Engelse buxustuin omringd door taxushaag vinden we er een Italiaanse pergola van 40 m. lengte begroeid met blauwe regen . Extra troeven zijn de (op aangepaste schaal ) replica van de Taj Mahal van India , de Eiffeltoren van Frankrijk en het vrijheidsbeeld van Amerika .

Na onze wereldreis “in een notendop” genieten we in de tuin van heerlijke koffie en gebak .

Wie nog niet te moe is , kan genieten van een korte rondleiding in de tuin rondom het huis . Ook de prachtige schilderijen van de gastvrouw zijn te bewonderen . Als een rode draad doorheen de wandeling vinden we poezie en teksten in kadertjes aan de bomen .

Kortom de combinatie van een stukje prachtige natuur en een veelzijdig getalenteerd echtpaar maken een bezoek aan Eikendal méér dan de moeite waard .

13 juni 2010  Besber en Prosper Bretonnet. Gasmeterlaan 215 Gent     Mijn vrouw en ik hebben heel veel bewondering voor wat wij hier zien!! Een dikke proficiat!

13 juni 2010 Bertha en Guido Nieuwlandt Welpengang15 Mariakerke    Dank u voor de mooie namiddag in uw prachtige tuin. De rondleiding was in orde en men kan zien dat u leeft voor uw tuin. Bedankt voor de ontvangst en nog veel genot van uw plantentuin...

13 juni 2010  Jozef en Mariette Dhaese-Van Loo           Kiezing, Vaderdag en dan....Eikendal, wat een surprise!!!!Wij staan hier vol bewondering voor de tuin met de warme ontvangst en we komen zeker nog terug. Met familie en vrienden. Veel succes!!

13 juni 2010    Micheline, Jimmy, Rob, Elias en Stefke         Wij hebben door het 'toeval' de weg naar hier gevonden. Wat we hier voelden was zaaaaaalig!!!!!!! De sereniteit, de passie voor de natuur, het evenwicht tussen de mens en de natuur, het pure eenvoudige waar alles om draait. De tuin straalt een enorme energie uit net als de gastvrouw waarbij de gedrevenheid centraal staat.... Dit wordt zeker en vast een geslaagde opdracht! Wij bewonderen jullie durf om zo een project op te starten en je droom te verwezenlijken. Wat ik hier gezien heb, is een duw in de rug en een teken dat het kan. Niets is toeval, alles heeft een doel. Geef niet op; zeker niet! En wat ze zeggen over 'na regen komt zonneschijn', is waar! welgemeende groeten van de familie Goossens. 

juni 2007    Katrien op zondag     Jullie tuin heeft mijn batterijen weer opgeladen...Dank je wel voor al die positieve energie die hier aanwezig is, doe zo verder.

1 mei 2008    Bedankt voor de uitnodiging. We hebben er enorm van genoten. Van harte gefeliciteerd met dit fantastisch initiatief en bedankt om de 'Vreugdezaaiers' erbij te betrekken. Danielle van de Vreugdezaaiers Gent

datum onbekend   Carine en Jos Thys.  Met de fiets van een drukke weg plots verzeild raken in een oase van rust! Wat een verademing! Temidden  in een prachtige tuin verdwalen en telkens weer een mooi hoekje ontdekken. Heerlijk! Aan het terras ontdek je een lieve gastvrouw en gastheer en een tof hondje! Wat kan men meer wensen? Bedankt voor het fijne  bezoek!

4 juli  2010 Goethals-Van Den Bossche Adegem  Prachtige tuin, oase van rust... Gewoonweg prachtig!!!!

4 juli  2010 Familie Dhaenens   Wingene   Heel mooie tuin, en bedankt voor het bezoek Hebben ervan genoten.

4 juli  2010  Griet en Michel St.- Laureins   Bedankt voor de hartelijke ontvangst en proficiat met de mooie tuin. Veel succes met de volgende plannen.

4 juli  2010  Sander, Lien, Veronique, Joachim     Proficiat met de mooie tuin en een leuk speelbos, we komen zeker nog eens terug met mam en pap.

4 juli   2010  Kinderopvang Balgerhoeke 'De Kinderpoort'    we hebben genoten samen met de kinderen van het speelbos,   juli monumenten....  Zeer kindvriendelijk.

18 juli  2010   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  beste Sonja en Renaat, wat een prachtige tuin, mooi ingericht en zo heerlijk rustig. De ontvangst was prima, rondleiding en uitleg ook. We hebben heerlijk genoten onder het prieel. Thee met cake en een vriendelijk woord. 

 

 

 

Google ads

 

Openingstijden

openingOns park is open enkel op afspraak vanaf april tot eind september. 

Gsm: 0477 80 30 80
of 0479 76 76 50

Huwelijksfotografie

trouwHet is mogelijk om een huwelijksreportage te maken in onze tuin. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Free business joomla templates